Puolueiden vihreys 2012

Puoleiden vihreys 2012
Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.

Helsingin sanomien kuntavaalien arvokartta ei näyttänyt puolueiden vihreysarvoja. Päätin tehdä kuvaajan, jossa puolueet saavat vihreysarvon välille 0-100. Ensimmäinen palkki kertoo arvon laskettuna konkreettisista kysymyksistä ja toinen arvokysymyksistä. Tämä on toki kevyehkö analyysi, mutta kertonee jotain puolueiden vihreydestä. Mielenkiintoista on myös verrata puoleiden konkreettista vihreyttä ja arvovihreyttä. Esimerkiksi Kokoomus ja Kristillisdemokraatit ovat selkeästi vihreämpiä arvo- kuin konkreettisissa kysymyksissä. Perussuomalaisilla tilanne on päinvastoin. Kaikki kolme ovat toki selkeitä hännänhuippuja vihreydessä.

Konkreettiset kysymykset olivat:

  • Kannatatko ruuhkamaksua Helsinkiin?
  • Mitä mieltä olet väittämästä: Hämeentielle pitäisi rakentaa polkupyöräväylä, vaikka tila otettaisiin pois autoilijoilta.

Arvokysymykset olivat:

  • Talouskasvu ja työpaikkojen luominen tulisi asettaa ympäristöasioiden edelle, silloin kun nämä kaksi ovat keskenään ristiriidassa.
  • Kaikessa kotikuntani päätöksenteossa pitäisi arvioida vaikutukset ympäristöön ja tarvittaessa luopua ympäristölle haitallisista hankkeista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *