Tagi: ekologisuus

Ekosuunnittelu.info

1.10.2015 // // Leena

eko

Ekosuunnittelu.info on palvelu, jonka avulla tuottajat ja myyjät voivat tarkistaa laitteidensa ekosuunnittelu- ja energiamerkintävaatimukset. Kyse on EU:n lainsäädännöstä, jonka tarkoitus on tehdä laitteista yhä ympäristö- ja ilmastoystävällisempiä.

Sivusto on nyt entistä selkeämpi. Tuotteita voi hakea vapaasti hakusanoilla tai säädöksen numeron perusteella. Kaikki kyseiseen tuotteeseen liittyvä tieto on koottu yhdelle sivulle ja on helposti silmäiltävässä muodossa.

Graafinen suunnittelu ja tekninen toteutus (WordPress): La&La

Polttava Kysymys

31.1.2014 // // Leena

Polttava Kysymys -sivustoPolttava Kysymys on 34:n tahon yhteiskampanja laillisesti sitovan ja kunnianhimoisen ilmastolain puolesta. Kampanja vaatii poliitikoilta ilmastolakia, joka velvoittaa vähentämään päästöjä ilmastotieteen suositusten mukaisesti.

Polttavan Kysymyksen sivut uusittiin palvelemaan paremmin kampanjan tiedotustarpeita. WordPress-sivuston kautta lähetetään kätevästi myös uutiskirjeet ja tiedotteet.

Graafinen suunnittelu ja tekninen toteutus: La&La

Puolueiden vihreys 2012

26.10.2012 // // Jussi

Puoleiden vihreys 2012

Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.

Helsingin sanomien kuntavaalien arvokartta ei näyttänyt puolueiden vihreysarvoja. Päätin tehdä kuvaajan, jossa puolueet saavat vihreysarvon välille 0-100. Ensimmäinen palkki kertoo arvon laskettuna konkreettisista kysymyksistä ja toinen arvokysymyksistä. Tämä on toki kevyehkö analyysi, mutta kertonee jotain puolueiden vihreydestä. Mielenkiintoista on myös verrata puoleiden konkreettista vihreyttä ja arvovihreyttä. Esimerkiksi Kokoomus ja Kristillisdemokraatit ovat selkeästi vihreämpiä arvo- kuin konkreettisissa kysymyksissä. Perussuomalaisilla tilanne on päinvastoin. Kaikki kolme ovat toki selkeitä hännänhuippuja vihreydessä.

Konkreettiset kysymykset olivat:

  • Kannatatko ruuhkamaksua Helsinkiin?
  • Mitä mieltä olet väittämästä: Hämeentielle pitäisi rakentaa polkupyöräväylä, vaikka tila otettaisiin pois autoilijoilta.

Arvokysymykset olivat:

  • Talouskasvu ja työpaikkojen luominen tulisi asettaa ympäristöasioiden edelle, silloin kun nämä kaksi ovat keskenään ristiriidassa.
  • Kaikessa kotikuntani päätöksenteossa pitäisi arvioida vaikutukset ympäristöön ja tarvittaessa luopua ympäristölle haitallisista hankkeista.