FILI

FILI – Finnish Literature Exchange on kirjallisuuden asiantuntija- ja vientiorganisaatio, joka tukee kääntämistä, painattamista ja julkaisemista ja edistää kotimaisen kirjallisuuden tuntemusta maailmalla. Nettisivut kaipasivat kipeästi uutta, joustavampaa pohjaa – eikä vähiten siksi, että vuonna 2014 Suomi on teemamaana Frankfurtin kirjamessuilla. Hankkeen koordinointi on FILIn vastuulla, ja tämän takia viestintävälineiden on oltava ajan tasalla.

Uudet verkkosivut ovat täysin responsiiviset eli mukautuvat hyvin kaikenlaisiin näyttöihin. Yhtenä erikoisvaatimuksena oli Top10+ -esittelysarja, johon tuotetaan suomalaisen kirjallisuuden esittelymateriaalia kustantajien, Foreign Rights -agenttien ja kääntäjien tarpeisiin. Esittelysarjan artikkeleista saa helposti korkealaatuiset tulosteet ja niitä voi jakaa eteenpäin sähköisessä muodossa.

Muita erikoisominaisuuksia:

  • Tukivelho: FILIn käännös- ja painatustukiohjelmaviidakosta saa nyt selvää vastaamalla Tukivelhon esittämiin kysymyksiin
  • Monikielisyys: sivut ovat tällä hetkellä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Keväällä on tulossa myös saksankielinen versio.

Ulkoasu: Tsto (2016) & Tarja Petrell (2013)

Tekninen toteutus: La&La (WordPress)

Käsikirjoitus: Johanna Sillanpää (FILI) & työryhmä