Palvelut

Verkkosivut

Verkkosivuprojektin tärkeimmät osa-alueet ovat rakennesuunnittelu, ulkoasun suunnittelu, tekninen toteutus sekä sisältöjen tuotanto ja syöttö. Voit tilata meiltä näistä kaiken tai poimia haluamasi, jos haluat vaikka käyttää tuttua graafikkoa tai vastata itse rakenteesta ja sisällöistä.

Ulkoasu suunnitellaan yhdessä niin, että tuloksena ovat persoonalliset ja käyttöliittymältään toimivat sivut. Myös sivujen päivitys tulevaisuudessa mietitään asiakaskohtaisesti: kuka sivuja päivittää ja millä työkaluin – tähänkin on monta ratkaisua.

Autamme sisällön ja rakenteen luomisessa mikäli tarve vaatii. Tällöin mietitään yhdessä mm. sitä, miten viestisi tavoittaa juuri sinulle tärkeät kohderyhmät.

Hakukoneoptimointi (SEO) kuuluu itsestäänselvästi kaikkiin tekemiimme verkkosivuihin ja kulkee käsi kädessä sivupohjien, sivuston rakenteen ja sisällön suunnittelun kanssa. Optimoinnin kannalta olennaisinta on sivuston tekstisisällöt. Viime kädessä onkin tärkeintä, että sivuston päivittäjä kirjoittaa tekstejä, jotka palvelevat sivuston kohderyhmiä. Jos haluat oppia tästä lisää, voit ottaa yhteyttä hakukoneoptimointikoulutuksia tarjoaviin yrityksiin.

Suunnittelemme verkkosivusi toimimaan myös loistavasti niin kännyköillä kuin isoilla pöytätietokoneilla, ja tarvittaessa toteutamme sivut niin, että ne noudattavat WCAG-saavutettavuuskriteerejä.

Suurin osa tekemistämme sivustoista toteutetaan avoimeen lähdekoodiin perustuvalla WordPressilla. WordPress on erinomainen, ilmainen järjestelmä, jonka pohjalle voi rakentaa melkeinpä mitä vain yksinkertaisista esittelysivuista laajaan verkkokauppaan.

WordPress-korjaamo ja -koulutukset

Autamme mielellämme, jos sinulla on nykyisen WordPress-sivustosi kanssa ongelmia tai muuta kehitettävää. Olemme tehneet WordPress-toteutuksia vuodesta 2008 ja ylläpidämme tällä hetkellä kymmeniä WordPress-sivustoja.

Annamme myös koulutusta, jos sinulla on aukkoja WordPress-osaamisessa. Esimerkiksi tunnin perusperehdytyksellä pääsee jo alkuun yksinkertaisen WordPress-sivuston kanssa – vaihtoehtoisesti voimme käydä läpi juuri niitä kohtia, jotka ovat sinulle olennaisia.

WordPress-ylläpito

Jotta WordPress-sivusto pysyy tietoturvallisena, jonkun on säännöllisesti pidettävä huolta WordPressin ja sen lisäosien päivityksistä. Ylläpitopalvelumme sisältää varmuuskopioinnin ja päivitykset noin kerran kuussa tai silloin kun tulee akuutteja tietoturvapäivityksiä, sekä mahdollisten (päivityksistä johtuvien) komplikaatioiden selvittämisen ja korjaamisen.

Palvelintilan ja verkkotunnusten hankkiminen

Saadaksesi sivusi verkkoon tarvitset jostakin palvelintilaa ja lisäksi verkko-osoitteen. Voimme tarvittaessa hoitaa näiden hankinnan puolestasi tai antaa siinä neuvoja. Sinun tarvitsee vain keksiä sivuillesi hyvä, yritystäsi tai sivustoasi kuvaava, helposti muistettava osoite. Suosimme ilmastoystävällisiä palvelimia kuten Shellit.orgia.

Sähköiset uutiskirjeet

Persoonallisen näköisellä uutiskirjeellä varmistat, että kaikki kontaktisi pysyvät ajan tasalla toiminnastasi — myös ne, jotka eivät vieraile alinomaa verkkosivuillasi tai seuraa somekanaviasi.

Erityistä uutiskirjetekniikkaa ja -suunnittelua tarvitaan myös silloin, kun sidos- ja asiakasryhmät ovat niin suuria, ettei tavallinen sähköpostiviesti enää riitä tiedonvälitykseen. Sähköinen uutiskirje myös lisää organisaation uskottavuutta: ulkoasun voi muokata oman ilmeen mukaiseksi, ja säännöllisellä uutiskirjeellä pidät huolen siitä, että asiakkaasi ja sidosryhmäsi muistavat sinut.

Uutiskirje voidaan luoda esimerkiksi Campaign Monitorilla. Palveluun sisältyy oman uutiskirjepohjan luominen, mutta voit myös ulkoistaa koko lähetysprosessin meille Campaign Monitorin tilin perustamisesta lähtien.

Ilmeen mukainen allekirjoitus sähköpostiin

Tarvitseeko organisaatiosi tyylikkäät ja yhdenmukaiset allekirjoitukset työntekijöiden sähköposteihin? Koodaamme ilmeenne mukaisen allekirjoituksen ja luomme organisaatiollesi helppokäyttöisen työkalun uusien allekirjoitusten tekemistä varten. Käyttäjän tarvitsee vain syöttää nimensä ja yhteystietonsa ja kopioida generoitu allekirjoitus sähköpostiohjelmaansa.

Tekstien toimitus ja kielenhuolto

Halutessa voimme toimittaa ja oikolukea tekstisi sekä auttaa sivujesi tai uutiskirjeittesi sisällön suunnittelussa: Leena on opiskellut Helsingin yliopistossa yleistä kirjallisuustiedettä, valmistunut filosofian maisteriksi v. 2007 sekä tehnyt myös toimittajan töitä.

Sosiaalinen media

Jos tarvitset apua esimerkiksi Facebook- tai Twitter-läsnäoloon, autamme sinut alkuun kanavien perustamisessa ja annamme vinkkejä toimivaan someviestintään. Tuotamme para-aikaa somesisältöjä mm. Kansalliskirjaston Finna-palvelulle.

Viestintäpalvelupaketti

Monen pienen yrityksen tai vähävaraisen organisaation on mahdotonta palkata kokopäivätoimista tiedottajaa, mutta tiedotus halutaan silti hoitaa ammattimaisesti. Jos tarvitset useamman edellä mainituista palveluista ja muutenkin kokonaisvaltaisempaa ja pidempiaikaista apua organisaatiosi viestintään, voit tehdä toimistomme kanssa pidempiaikaisen sopimuksen.

Verkkosovelluskehitys

Kun mikään olemassa oleva julkaisujärjestelmä ei riitä ja haluat erikoistuneemman verkkosovelluksen, voimme suunnitella ja tuottaa tietokantapohjaisen sovelluksen tyhjältä pöydältä. Palvelinpuolen ohjelmiston toteutamme PHP-kielellä ja MariaDB/MySQL-tietokannoilla.