Kuvittajabibliografia

Lastenkirjainstituutille luotiin verkkotietokanta suomalaisista kuvittajista. Kuvittajabibliografia palvelee sekä yleistä kuvitustaiteen tutkimusta ja museoiden ja kirjastojen näyttelytoimintaa että kaikkia kuvitustaiteesta kiinnostuneita harrastajia ja kuvitusten keräilijöitä.

Tietokannasta voi tehdä monipuolisia hakuja ja katsella suomalaisten kuvakirjojen kuvituksia ja kansia. Bibliografiasta löytyy tietoja kotimaisesta lastenkirjakuvituksesta lähes 180 vuoden ajalta.  Tietokanta rakennettiin laajentamalla Lastenkirjainstituutin verkkosivujen WordPressiä. Projekti sisälsi myös vanhojen kuvittajalistojen siirron Excel-taulukoista uuteen järjestelmään.

Suunnittelu ja tekninen toteutus: La&La

Taidelainaamo

Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo uudistettiin palvelemaan kaikkia suomalaisia taideyhdistyksiä, ja samalla käyttöliittymä päivitettiin. Valtakunnallisen taidelainaamon avulla eri puolilla Suomea olevat yhdistykset voivat ylläpitää omia taidelainaamojaan samoin työkaluin ja samoin toimintatavoin. Katso esimerkiksi Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo ja  Turun Taidelainaamo.

Taidelainaamo on räätälöity tietokantasovellus, joka on yhteydessä Gruppo-kontaktienhallintatyökaluun. Lainaamoon liittyy julkisen käyttöliittymän lisäksi myös näkymiä, jotka ovat vain taidelainaamojen henkilökunnan käytössä.

Suunnittelu: Gruppo Software / La&La
Graafinen suunnittelu: La&La
Tekninen toteutus: La&La

Kuvasto

Kuvasto  palvelee  kuvataiteen tekijänoikeuksien asiantuntijana sekä oikeudenhaltijoita että taiteen käyttäjiä. Verkkosivut  kokivat lähes täydellisen muodonmuutoksen: runsaan tietomäärän  rakennetta selkiytettiin ja Tston suunnittelema raikas ulkoasu tekee selaamisesta miellyttävää.

Kuvastolle luotiin samalla myös uusi E-asiointi-kokonaisuus yhdessä Gruppo Softwaren kanssa. E-asioinnissa voi mm. hakea taiteen käyttölupaa ja lähettää hakemuksia. Työkalu helpottaa huomattavasti hakemusten käsittelyprosessia.