Helsingin kahvilat

Mitä, eikö yhtään ulkomaanmatkaa kesälomalla? Eikä rantsuelämää? Eikö edes mökkeilyä? EI! Vaan: kahviloita, kahviloita, kahviloita (no, ihan vähän myös mökkejä). Kesälomasuunnitelmamme oli kiertää mahdollisimman monta helsinkiläistä kahvilaa ja edistää niissä kaikkia niitä vapaa-ajan projektejamme, joihin ei muuten ole ollut aikaa. Minä mm. rakensin erityisesti kirjoittajille ja runoilijoille tarkoitettua WordPress-teemaa myytäväksi ThemeForestin kaltaisille sivuistoille (tästä lisää myöhemmin!). Mutta ne kahvilat: onpa niitä paljon, ja kivoja! En muista, että vielä muutama vuosi sitten tarjontaa olisi ollut näin hyvin. Tässä muutama meihin vaikutuksen tehnyttä:

Gran Delicato

Kalevankatu 3, http://www.grandelicato.fi/

Kaupungin parhaat leivät. Loistava kahvi. Paras pistorasiasaatavuus. Useampi huone ja mukava löhöilyalue.


Krulla

Lönnrotinkatu 13, http://www.krullas.com/

Krulla ei ulospäin näytä ihan siltä mitä se on: autenttinen wieniläinen kahvila, josta saa herkullisia leivoksia ja kermavaahtokahveja. Tunnelma ainakin heinäkuussa oli rauhallinen, ja kulmapöytään pystyi linnoittautumaan moneksi tunniksi ilman huonoa omaatuntoa.


Yobot Frozen Yogurt

Runeberginkatu 54, http://www.yobot.fi/

Yobotissa on kaksi päivittäin vaihtuvaa jugurttijäätelöä, joita annostellaan itse ja ripotellaan päälle mitä ikinä mahtavasta valikoimasta haluaa: pähkinöitä, suklaata, karkkeja, tuoreita mansikoita jne. Yllättävää kyllä, myös kahvi oli erinomainen, espressossa täydellinen crema. Paikka on tosin pieni eikä siten sovellu kulmapöytäkirjailijoille.


Villa Angelica

Tamminiementie 3, http://villaangelica.fi/

Romanttisessa huvilassa on tarjolla kakkuja sen seitsemää sorttia. Hyvää teetä ja tummapaahtoista kahvia voi juoda niin paljon kuin jaksaa. Lämpimänä päivänä kuistille voisi muuttaa asumaan koko päiväksi. Äänimaailmana puiden suhinaa ja lintujen laulua.

Ei pistorasiota, joten läppärissä kannattaa olla akku latingissa.


Le Bistrot

Laajalahdentie 17, http://www.lebistrothelsinki.fi/

Aito ranskalainen kahvila ja leipomo, jonka lounassalaatit on tehty huolella hyvistä raaka-aineista. Täydellinen creme brule. Omistajat tykkäävät kuulemma kulmapöydän kirjailijoista, vaikka itse emme täällä tällä kertaa kaivaneet läppäreitä esiin.


Lisäksi piipahdimme lyhyesti:

Brooklyn Cafe

Fredrikinkatu 19, https://www.facebook.com/pages/Brooklyn-Cafe/242642239105575

Baagelit ja kahvit herkullisia ja tunnelma mahtava. Paikka on vähän pieni, joten tänne ei helposti jää majailemaan.

Johan & Nyström

Kanavaranta 7, http://www.johanochnystrom.fi/

Kahvipaahtimo Johan & Nyströmin konseptimyymälässä Katajanokalla on myös pieni kahvila, josta saa loistavaa kahvia.

Muita lempikahviloitamme: Kahvila Sävy, Kaffecentralen – mutta nämähän te jo tiesittekin. 😉

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *