Iloisen ahvenen tofulevite (eli: olemme lomalla!)

Aurinkoista kesää! La&La jää kesälomille ja palaa toimistolle elokuussa. Sillä välin – ja uusia nettisivujamme odotellessa (uskokaa tai älkää, ne ovat tulossa) – syökää hyvin ja nauttikaa kesästä! Alla oleva resepti oli menestys juhannuksena, ja sitä rakastavat niin sekasyöjät kuin vegaanit. Levitteessä on hauskan kalaisa maku – ilman kalaa tai muita eläinkunnan tuotteita.

Iloisen ahvenen tofulevite

(Henni Saramäen reseptiä mukaellen)

1 paketti Jalotofun savutofua
1/2 purkkia vegaanista Sheese-ruohosipulilevitettä *
3-4 dl vegaanista majoneesia **
1/2 punasipuli
sitruunaa
tilliä
mustapippuria

Murustele tai pilko tofu pieneksi. Pilko punasipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki keskenään ja mausta maun mukaan sitruunalla, tillillä ja mustapippurilla. Valmis! Sopii erinomaisesti leivän päälle tai uuniperunan täytteeksi. Savu ja tilli antavat levitteelle kalaisan maun. Jos haluat korostaa kalan makua, mausta lisäksi merileväsuolalla ja korvaa osa majoneesin öljystä pellavansiemenöljyllä.

* Voit jättää Sheesen myös pois ja tehdä levitteen pelkästään majoneesiin. Lisää silloin majoneesin määrää parilla desillä.

**Vegaanisen majoneesin voi tehdä itse tai ostaa valmiina. S-markettien Xtra-kevytmajoneesi on vegaanista, muita vegemajoneeseja saa ekokaupoista. Itse tehtynä majoneesiin tarvitaan 1 dl soijamaitoa ja 2 dl öljyä jotka vispataan majoneesiksi mausteiden kera. Suosin ekstraneitsytoliiviöljyä, mutta toiset tykkäävät rypsiöljystä (itse sain rypsiöljyllä aikaan jotain, joka aiheutti aviomiehessä puistatuksia…). Mausteeksi laitoin pienen tilkan valkoviinietikkaa, sitruunaa, suolaa ja sinappijauhetta. Voit tehdä majoneesin myös pehmeästä tofusta tai aquafabasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *